Kremlj: Putin razgovarao sa holandskim premijerom o padu MH17

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaKonferencija za medije predstavnika koncerna "Almaz Anter" o obaranju malezijskog aviona na liniji MH-17 2014. godine
Konferencija za medije predstavnika koncerna Almaz Anter o obaranju malezijskog aviona na liniji MH-17 2014. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj je potvrdio da je na Samitu G20 u Osaki predsednik Rusije Vladimir Putin nakratko razgovarao sa holandskim premijerom Markom Ruteom o padu malezijskog aviona „Boing MH17“ u Ukrajini, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Mogu da potvrdim da je taj razgovor održan. To je bio to vrlo kratak usputni razgovor, na marginama. Osim premijera Holandije, Putin je takve razgovore vodio sa skoro svim učesnicima ovog samita“, objasnio je Peskov.

„Zaista je dotaknuto pitanje o stavu predsednika i stavu ruske strane. On je vrlo jasan, dosledan i, naravno, on se zasniva na činjenici da se ne može prihvatiti istraga koja se sprovodi bez učešća Rusije. To su teze koje se stalno na različitim nivoima predstavljaju našim partnerima u Holandiji i drugim zemljama“, dodao je on.

Holandski mediji su 1. jula saopštili da je premijer Holandije Mark Rute razgovarao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na Samitu G20, koji je održan u japanskoj Osaki, o obaranju malezijskog aviona „Boing MH17“ u Ukrajini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala