Tela oca i ćerke koji su se utopili u SAD vraćaju se u El Salvador

© AP Photo / Rebecca BlackwellBurne reakcije nakon širenja fotografije pojavile su se internetom
Burne reakcije nakon širenja fotografije pojavile su se internetom  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tela oca i ćerke koji su se utopili u reci Rio Grande pri pokušaju da se domognu teritorije SAD biće vraćena u domovinu Salvador, gde će biti sahranjeni.

Fotografija Oskara Alberta Martineza i 23-mesečne Endži Valerije Martinez u zagrljaju s licima u mutnoj vodi potresla je ceo svet.

Kako Si-En-En navodi, fotografija je i podsetnik na surovu realnost migrantske krize i rizika koje ljudi preduzimaju da bi se domogli južne američke granice.

© AP Photo / Julia Le DucUZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA Oskara Alberta Martineza i njegove ćerke Endži Valerije koji su se utopili prelazeći reku Rio Grande
Tela oca i ćerke koji su se utopili u SAD vraćaju se u El Salvador - Sputnik Srbija
UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA Oskara Alberta Martineza i njegove ćerke Endži Valerije koji su se utopili prelazeći reku Rio Grande

Tela su u sredu u Meksiku predata supruzi i majci Taniji Avalos, a u četvrtak su prebačena za Monterej, odakle avionom treba da budu prevezena u San Salvador.

Porodica tragično nastradalih, oca i ćerke, zamolila je vlasti da garantuju privatnost tokom prebacivanja njihovih tela u domovinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala