Zbogom „Ruslan“: Rusija počinje projektovanje novog transportnog aviona

© Sputnik / Maksim BlinovStrateški transportni avion AN-124-100 "Ruslan" i avioni IL-76
Strateški transportni avion AN-124-100 Ruslan i avioni IL-76 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konstruktorski biro „Iljušin“ počeo je da radi na izradi perspektivnog kompleksa vojno-transportne avijacije, rekao je za Sputnjik generalni direktor kompanije Jurij Grudinjin.

„Proučavamo i sovjetsko i svetsko iskustvo kako bismo sistemski prišli pravljenju skice. Da li će on biti napravljen na bazi Il-106 ili će to biti potpuno novi originalni projekat, odrediće rezultat tog rada i naš naručilac — Ministarstvo odbrane“, rekao je Grudinjin uoči foruma „Armija 2019“.

Ranije je glavni konstruktor biroa Nikolaj Talikov saopštio da će novi vojno-transportni avion Il-106, koji bi trebalo da zameni An-124 „Ruslan“, biti napravljen 2025-2026. godine.

„Ruslan“ ili An-124 — sovjetski teški transportni avion koji je napravio konstruktorski biro „Antonov“ (Ukrajina).

Ranije je potpredsednik Vlade Jurij Borisov izjavio da su u okviru državnog programa naoružanja (koji je predviđen do 2027. godine) predviđeni naučno-istraživački radovi na pravljenju superteškog aviona koji će zameniti An-124 „Ruslan“.

Novinska agencija „Rusija sevodnja“ zvanična je informativna agencija foruma, a međunarodna agencija i radio Sputnjik je međunarodni informativni partner „Armije 2019“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala