Rusija potvrdila: Sleteo novi vojni avion u Karakas

© Wikipedia / Konstantin Nikiforov Avion AN-30
Avion AN-30 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avion sa ruskim vojnicima sleteo je u Venecuelu radi planskog održavanja ranije isporučene tehnike, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

„U pitanju je planski rad koji nema elemente povećanja našeg prisustva. U suštini, to čak nije ni prisustvo, već realizacija postojećih ugovora o pružanju usluga. Tehnika zahteva održavanje. Vozilo prolazi servisiranje, bez čega tehnika, tim pre kompleksna, ne može da funkcioniše. To je rutinska stvar“, rekao je Rjabkov u Savetu Federacije.

Ranije je agencija Rojters javila da je avion ruskog Vojnog vazduhoplovstva sleteo u utorak na glavni aerodrom u Venecueli. Pozivajući se na izjave svedoka i sajt koji prati kretanje aviona, ruska letelica tipa „Iljušin“ 62 viđena je na Međunarodnom aerodromu „Maiketi“.

Prema sajtu „Flajt radar“, broj na repu aviona, koji je danas viđen na aerodromu u Venecueli, registrovan je na ruske Vazduhoplovne snage i odgovara registraciji aviona koji je u tu zemlju stigao u martu.

Podsetimo, u martu su u Venecuelu sletela dva ruska aviona sa 35 tona tereta i 99 vojnika, radi servisiranja postojeće vojne tehnike Bolivarske Republike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala