UN već znaju: Amerika priprema bombardovanje Irana

© Sputnik / Roman Mahmutov / Uđi u bazu fotografijaSedište Ujedinjenih nacija u Njujorku
Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka administracija razmatra ideju bombardovanja iranskih objekata koji su povezani sa nuklearnim programom te zemlje, piše „Jerusalim post“, pozivajući se na diplomatske izvore u UN.
Američki vojnici marširaju na ceremoniji u bazi Luis-Makord u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Stiže 1000 američkih vojnika na Bliski istok

„Radi se o forsiranom bombardovanju koje će imati jedan, konkretan cilj“, navodi izraelski list reči izvora.

U diskusiji o tom pitanju učestvuju visoki vojni zvaničnici, predstavnici Pentagona i savetnici predsednika SAD Donalda Tampa, navodi list.

Ta odluka je bila tema razgovora u Beloj kući i pre nedavne izjave Irana o povećanju proizvodnje uranijuma, navodi se u saopštenju.

Sam predsednik Tramp, prema pisanju lista, ne pokazuje entuzijazam za vojno rešenje iranskog problema, ali ipak može da da svoj pristanak na savet državnog sekretara SAD Majka Pompea.

Ranije je Iran saopštio da će u narednih 10 dana probiti ograničenje zaliha uranijuma koje su određene nuklearnim sporazumom Teherana sa svetskim silama. Iran je upozorio da ima potrebu za obogaćenim uranijum do 20 odsto, što je samo korak od nivoa dovoljnog za izradu nuklearnog oružja. Teheran je već učetvorostručio proizvodnju nisko obogaćenog uranijuma i objavio da će povećati nivoe obogaćivanja uranijuma „na osnovu potreba zemlje“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala