Kremlj: Sajber rat Rusije i SAD je hipotetički moguć

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKule moskovskog Kremlja
Kule moskovskog Kremlja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da hipotetički postoji mogućnost za sajber-rat između SAD i Rusije.

Moskva je predlagala Vašingtonu da se zajedno bore protiv sajber-zločina, ali ta ideja nije naišla na odjek, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući pisanje „Njujork tajmsa“ o internet napadima SAD na Rusiju.

Darknet - Sputnik Srbija
Amerikanci se odali: Spremaju rušilačke sajber-napade protiv drugih država

„Predsednik Putin i ruska strana više puta su pokušavali da iniciraju međunarodnu saradnju kako bi se zajednički borili protiv svake pojave sajber-prekršaja. Nažalost, američki partneri se nisu odazvali na takve predloge“, saopštio je Peskov.

On je potvrdio da su ruski strateški objekti redovno mete sajber-napada iz inostranstva, ali se „odgovarajuće službe“ uspešno bore protiv toga.

Pozivajući se na nepoznate izvore i bivše vladine zvaničnike, „Njujork tajms“ je u subotu objavio da su Sjedinjene Američke Države pojačale internet napade na energetski sistem Rusije i da tako pokazuju Trampovu odlučnost da agresivnije upotrebi sajber-alate. Američki predsednik je pisanja medija ocenio kao izdaju države.

„Ako pretpostavimo da neka vladina odeljenja to rade bez obaveštavanja šefa države o tome, onda sigurno ta informacija pokazuje hipotetičku mogućnost svih znakova sajber-rata i sajber-akcija protiv Ruske Federacije“, prokomentarisao je Peskov pisanja štampe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala