Rusija o novim vojnim ugovorima sa Venecuelom: Bolton izmišlja

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaRusija, koja je ove godine isporučila oružje u vrednosti od šest milijardi dolara i istovremeno potpisala ugovore u vrednosti od sedam milijardi dolara, prekinula je upotrebu dolara i SVIFT-a prilikom realizacije ugovora o isporukama naoružanja i prešla je na nacionalne valute.
Rusija, koja je ove godine isporučila oružje u vrednosti od šest milijardi dolara i istovremeno potpisala ugovore u vrednosti od sedam milijardi dolara, prekinula je upotrebu dolara i SVIFT-a prilikom realizacije ugovora o isporukama naoružanja i prešla je na nacionalne valute. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u Venecueli Vladimir Zajomski rekao je za Sputnjik da Moskva nije zaključivala nikakve nove vojne ugovore sa Karakasom i da je izjava savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona tim povodom obična izmišljotina.
Džon Bolton - Sputnik Srbija
Bolton: Maduro zaključio novi milionski sporazum sa Rusijom

„To je još jedna u nizu izmišljotina, koja je izgleda potrebna Boltonu kako bi održao iluziju da Venecuela predstavlja iluzornu pretnju, za šta je kriva, naravno Rusija. Predsednik Putin je preki dan jasno naveo da mi poslednje vreme nismo zaključivali nikakve nove ugovore“, izjavio je Zajomski.

Na sastanku sa rukovodiocima informacionih agencija na Međunarodnom peterburškom ekonomskom forumu Putin je izjavio da je Rusija zvanično prodavala oružje Venecueli, ali je poslednje vreme takvih ugovora nije bilo. Pritom, Rusija prema već zaključenim ugovorima je obavezna da servisira isporučeno ranije naoružanje.

Ranije savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton napisao na Tviteru da je venecuelanski lider Nikolas Maduro potpisao u maju sa Rusijom vojni ugovor u vrednosti od 209 miliona dolara.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala