Bolton: Maduro zaključio novi milionski sporazum sa Rusijom

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaDžon Bolton
Džon Bolton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Venecuelanski lider Nikolas Maduro potpisao je u maju sa Rusijom vojni ugovor u vrednosti od 209 miliona dolara, napisao je pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton na Tviteru.

„Maduro vrlo efektivno raspolaže resursima Venecuele. U maju, dok je stotine hiljada Venecuelanaca gladovalo, Maduro je platio Rusiji 209 miliona dolara za vojni ugovor, kako bi kupio njenu stalnu podršku“, tvrdi Bolton.

Opozicija u Venecueli je 30. aprila pokušala da izvede državni prevrat. Tada su se predsednik parlamenta Huan Gvaido, koji se nezakonito proglasio za šefa države, i njegove pristalice okupili u Karakasu ispred vojne baze „Karlota“. Gvaido je ranije pozvao narod Venecuele i armiju da izađu na ulice kako bi svrgnuli zakonitog predsednika zemlje Nikolasa Madura.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv Madura, nedugo nakon što je položio zakletvu. Niz zapadnih zemalja na čelu sa SAD podržao je Gvaida kao predsednika. Rusija, Kina, Turska i druge države podržavaju legalno izabranog predsednika Madura.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala