Planira li se formiranje Antisrpske pravoslavne crkve u Srbiji

© AP Photo / Petros KaradjiasPravoslavni krst
Pravoslavni krst - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ako se Srbija odrekne Kosova, doći će dan kad će joj biti uspostavljen zahtev da na svojoj teritoriji formira autokefalnu Antisrpsku pravoslavnu crkvu koja bi otimala svetinje i manastire Srpskoj pravoslavnoj crkvi.
Trojčindanski sabor - Sputnik Srbija
Glavne poruke sa jednog od najmasovnijih skupova u istoriji Crne Gore (video, foto)

Koliko god ovo danas zvučalo paradoksalno, kada bi Srbija u nekoj budućoj generaciji zgazila na svoje postojanje, i ovaj nestvarni scenario mogao bi da postane realan.

A nova Antisrpska crkva začas bi dobila svoje „mitropolite“, „episkope“, „sveštenike“, pa i „vernike“, koji su oduvek znali da je jedini njihov put — oslobađanje od imperijalizma Srpske pravoslavne crkve. Jer zamislite samo da je neko u godinama i decenijama iza nas pomislio i u pomračenju uma da Manastir Ostrog nije srpska svetinja. Da ne pripada vernicima Srpske crkve i Svetom Petru Cetinjskom, već nekim neoboljševičkim EU komitetima i evroatlantskim mutant „religijama” u novoj državi Montenegro.

Taj bi pre bio upućen na hospitalizaciju ili na tihovanje sa ostroškim duhovnicima, nego što bi se s njim pribrano razmenjivali argumenti.

Međutim, posle ispunjenja brojnih zadataka sa rasporeda, odricanja od Srbije i srpskog imena i jezika, cepanja najslavnijih pisaca iz čitanki, posle ulaska u NATO, Crna Gora je dobila zadatak da divljački i paganski zatre Srpsku pravoslavnu crkvu na svojoj teritoriji.

Tek sa ostvarivanjem tog uslova zvanična Podgorica moći će da otvori „novo poglavlje“ u procesu katarzičnog preumljenja. Tek tada saznaće šta joj se daje kao poklon i sledeći uzvišeni zadatak.

I kao što je iz zapadnih opusnih centara, a uz pomoć vaseljenskog patrijarha, nepriznata „ukrajinska pravoslavna crkva“ dobila nezavisnost, tako će doći na dnevni red i pokušaj priznanja „milogorske pravoslavne crkve“.

Mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Amfilohije: Đukanović je ateista koji stvara crkvu

Po istom receptu kao što se, iz istih novih kominterni, najavljuje priznanje nekanonske „makedonske pravoslavne crkve“, čim je Makedonija promenila svoje ime kako bi zakoračila u NATO.

A već se uveliko prenosi od uha do uha da se i Priština sprema da na teritoriji samoproglašene tvorevine izrodi „kosovsku pravoslavnu crkvu“ i da, po istom uhodanom metodu, pokuša otmicu svetih dokaza srpskog imena i postojanja.

Dakle, vreme je čuda. Ali, i vreme izazova.

Ako Srbija u budućim godinama prihvati da bude deo paklenog scenarija i ako pristane na kapitulaciju radi sopstvenog dobra, odrekne se Kosova, obuče NATO uniformu, dobiće i zaslužene nagrade.

Nije teško zamisliti da bi tada mogla da se formira, zašto da ne, i Antisrpska pravoslavna crkva sa svojim „velelepnim hramovima“. Nije nezamislivo da bi, u tom slučaju, ta APC dobila punu podršku medija, nevladinih organizacija, mnogih javnih delatnika. Samo bi nebo bilo granica.

Srećom, sve je još u našim rukama.

Kao što je Milo groteskno mali i nemoćan da bi osvojio čudesno moćni, večni i nepobedivi Ostrog, tako bi i Srbi bili manji od makovog zrna kad bi pokušali da se odreknu Kosova.

Nemoguća je to misija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala