Putin i Rahmon o razvoju strateških odnosa Rusije i Tadžikistana

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednici Tadžikistana i Rusije Emomali Rahmon i Vladimir Putin razgovarali su o pitanjima daljeg razvoja strateških partnerskih odnosa dveju zemalja.

Prema navodima pres-službe tadžikistanskog predsednika, Rahmon je naveo da sastanci i razgovori na visokom nivou imaju ogroman značaj za razvoj i napredak međudržavnih odnosa.

Lideri zemalja ŠOS-a na samitu u Biškeku - Sputnik Srbija
Lideri ŠOS-a: Nedopustivo mešanje u unutrašnja pitanja pod izgovorom terorizma

„Uveren sam da će naš novi sastanak dati ozbiljan podstrek tom procesu“, naveo je Rahmon.

Šefovi dveju država naveli su da su zadovoljni rezultatima zvanične posete predsednika Tadžikistana Rusiji u aprilu 2019. godine, praktičnom realizacijom ranije potpisanih dokumenata i saradnjom među resorima.

Putin je doputovao u Dušanbe radi učešća u radu samita Saveta za saradnju i mere poverenja u Aziji, koji se održava 15. juna. Na samitu učestvuju delegacije iz 27 zemalja-članica, kao i 13 posmatrača, među kojima su Ujedinjene nacije, Arapska liga, Međunarodna organizacija za migracije, OEBS.

U Dušanbe su doputovali i predsednici Kine, Irana, Uzbekistana, Kazahstana, Kirgizije, Turkmenije, Bangladeša i Šri Lanke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala