Totalna apsurdnost: Zaharova odgovorila na Boltonove optužbe o nesuglasicama u Vašingtonu

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona da Rusija, Kina, Severna Koreja, Iran i Venecuela šire glasine o neslaganjima između Trampa i njegovih savetnika.

„Ozbiljno? Da bi se učvrstio na poziciji totalne apsurdnosti, Bolton je odmah trebalo da prizna da američkim medijima vladaju ruski oligarsi, da Trampov Tviter vodi ’fabrika trolova‘, a da su njegovim glasom na događaju koji je organizovao ’Volstrit džurnal‘ govorili prankeri Leksus i Vovan. Usput, ko je vlasnik američkih medija? Napravimo spisak“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Fejsbuku.

Portparolka je istakla da prisustvo različitih mišljenja, naprotiv, svedoči o demokratskom procesu u zemlji, procesu koji tako ceni i „brani“ Vašington.

„Evo, na primer, Sirija i povlačenje američkih trupa iz nje. Tramp je govorio jedno (povlačenje), bezbednjaci su počeli da ga ispravljaju (ne povlače se, povlačiće se kasnije i tako dalje)“, dodala je ona.

Predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije takođe je podsetila da je pre nekoliko nedelja američki predsednik svog bivšeg kolegu iz kabineta Reksa Tilersona javno nazvao „glupim kao kamen“, a te reči teško da su dobijene „jedinstvom u mišljenju“.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i savetnik predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton - Sputnik Srbija
Bolton: Rusija i Kina šire dezinformacije o neslaganjima u američkoj administraciji

Bolton je u utorak komentarisao i portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Gen Šuang. Prema njegovim rečima, sva saopštenja o protivrečnostima unutar američke vlade dolaze iz američkih medija. Diplomata je dodao da ga Boltonove izjave podsećaju na događaje iz 2003. godine „kada su neke zemlje upale u Irak pod izgovorom da se tamo nalazi oružje za masovno uništenje“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala