Bolton: Rusija i Kina šire dezinformacije o neslaganjima u američkoj administraciji

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i savetnik predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp i savetnik predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je da neke države, uključujući i Rusiju, pokušavaju da šire lažne informacije o nesuglasicama u administraciji Donalda Trampa.

„Imamo dobre razloge da smatramo da su Severna Koreja, Iran, Venecuela, Rusija i Kina odlučile, i to može javno da se vidi, da pokušaju da šire dezinformacije o američkoj administraciji: da su predsednik i njegovi savetnici podeljeni i slične stvari“, rekao je Bolton na forumu koji je organizovao časopis „Volstrit džurnal“, prenosi agencija Blumberg.

Bolton, pritom, nije želeo da govori o svom stavu o nizu pitanja koja se ne podudaraju sa mišljenjem američkog predsednika Donalda Trampa ili državnog sekretara Majka Pompea.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Amerika seje haos u svetu

„Ja sam savetnik za nacionalnu bezbednost, ali ne donosim odluke u oblasti nacionalne bezbednosti“, istakao je Bolton.

Agencija napominje da se to posebno odnosi na različite stavove Trampa, Pompea i Boltona o Iranu.

„Dok je Tramp bio optimista i smatrao da će ’Iran uskoro hteti da razgovara‘, Bolton je bio za smenu režima. Pompeo, kao bivši šef CIA, takođe je imao čvrst stav prema Iranu, ali je izjavljivao da njegov cilj nije bio da se traži sukob sa Iranom ili promena režima spolja“, piše Blumberg.

Agencija dodaje da je u američkoj administraciji došlo do rasprava o Severnoj Koreji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala