Poljski predsednik: Želeo bih da Moskva bude prijatelj Varšave

© Evan VucciPredsednici SAD i Poljske Donald Tramp i Andžej Duda
Predsednici SAD i Poljske Donald Tramp i Andžej Duda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Poljske Andžej Duda izjavio je da bi voleo da Rusija bude prijatelj njegove zemlje.

„Stvarno bih voleo da Rusija bude prijatelj Poljske. Zato što je Rusija naš veliki sused, država mnogo veća od Poljske“, rekao je Duda nakon sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u Vašingtonu.

Istovremeno, on smatra da su Poljaci, za razliku od Rusa, „hrabriji i sposobniji da se bore do kraja bez obzira na sve“.

Predsednici Poljske i Sjedinjenih Američkih Država Andžej Duda i Donald Tramp sa suprugama tokom razgovora u Beloj kući - Sputnik Srbija
Američki predsednik: Nadam se da Rusija ne predstavlja pretnju za Poljsku

Sa svoje strane američki predsednik Donald Tramp rekao je kako očekuje da će Poljska i Rusija imati „odlične odnose“.

„Nadam se da će Poljska imati odlične odnose sa Rusijom. Mislim da je to moguće... Nadam se da ćemo i mi (Sjedinjene Američke Države) imati odlične odnose sa Rusijom, ali i sa Kinom i drugim zemljama“, naglasio je Tramp.

Na taj način Tramp je dopunio govor Dude koji je oko četiri minuta govorio o tome da je „Rusija uvek htela da zauzme deo teritorije Poljske“ i da je zemlja bila „okupirana“ u sovjetsko vreme.

Dudin monolog bio je odgovor na pitanje jednog američkog novinara o tome da li on Rusiju smatra prijateljem ili neprijateljem Poljske. Tramp je uz osmeh rekao da je pitanje „namešteno“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala