Zbog vojnih vežbi NATO-a Rusija prebacila „leteće radare“ na Kubanj

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaA-50
A-50 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avioni za radio-lokaciono osmatranje A-50 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije premešteni su na Kubanj i baviće se monitoringom vazdušne situacije iznad Crnog mora, saopštio je novinarima načelnik pres-službe Južnog vojnog okruga Vadim Astafjov.

Letovi avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije održavaju se u pozadini velikih vojnih vežbi NATO-a, koje se održavaju na teritoriji niza država istočne Evrope koje izlaze na Crno more.

Kontrola situacije vazdušnim sredstvima za izviđanje omogućiće da se ne dozvole potencijalni incidenti uz učešće civilnih brodova i aviona koji mogu slučajno da se nađu u zoni vojnih vežbi NATO-a, naglasio je Astafjov.

„Avion A-50 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije poleteo je sa jednog od operativnih aerodroma koji se nalazi u Krasnodarskom kraju. Nakon punjenja goriva, posada A-50 je počela da obavlja zadatke praćenja situacije u vazdušnom prostoru u graničnoj zoni Ruske Federacije, iznad crnomorske obale Krima i Kubanja“, rekao je predstavnik okruga.

U vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda Crnog mora radar A-50 pratiće lovci Su-27SM3 Ratnog vazduhoplovstva i PVO Južnog vojnog okruga.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala