„Dijamantski lopovi“ uhapšeni u Rusiji

Pratite nas
Istražni komitet Rusije uhapsio je radnicu najveće kompanije za proizvodnju dijamanata „Alrosa“ i njene saradnike zbog krađe više od 500 dijamanata u vrednosti od milion dolara.
Sergej Lavrov izlazi iz aviona po sletanju u Beograd. - Sputnik Srbija
Lavrovljev pohod na Afriku: Nafta, oružje, dijamanti

Prema verziji istrage, grupa je dugo vremena krala dijamante u kompaniji „Alrosa“. Grupu čine tri osobe: službenica „Alrose“ Jelena Kanunikova koja je krala kamenje, posrednik Vladimir Tabidze i Vladimir Gordinski koji je prodavao ukradeno.

„Prilikom novog pokušaja krađe još jedne partije dijamanata, čija je vrednost veća od 22 miliona rubalja, učesnici kriminalne grupe su 6. juna bili uhapšeni na delu“, saopštila je zvanična predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

Kako su saopštili u FSB, u kućama uhapšenih je bilo pronađeno skladište dragocenog kamenja: „Oduzeto je oko 500 neobrađenih prirodnih dijamanata, ukupne težine veće od 2.000 karata i 11 brilijanata u vrednosti od 3 miliona dolara.“

Bilo je pronađeno više od 2 miliona dolara i 500 hiljada evra, kao i nakit poznatih svetskih brendova, uključujući 50 satova sa dijamantima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala