Američki ratni brod ne može može omesti odmor ruskih mornara (video)

© Sputnik / Ilьdus Gilяzutdinov / Uđi u bazu fotografijaRuski brod "Admiral Vinogradov"
Ruski brod Admiral Vinogradov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Admiral u penziji Valentin Selivanov u intervjuu za rusku agenciju NSN stao je u zaštitu ruskih mornara sa velikog ratnog broda „Admiral Vinogradov“, koji su se sunčali za vreme incidenta sa američkom raketnom krstaricom u Istočnom kineskom moru.

O zbližavanju brodova pisali su mnogi mediji, dok su posebnu pažnju obratili na ruske mornare koji su se sunčali na palubi „Admirala Vinogradova“. Na objavljenim snimcima se vidi da su, bez obzira na opasnu situaciju, članovi posade nastavili da se odmaraju, ne obraćajući pažnju na približavanje američke krstarice.

„Istočno kinesko more. Naš brod u pokretu na otvorenom moru... Mornari i oficiri su ručali. Oni su na na pauzi posle ručka, ponosni što služe svoju zemlju“, dodao je admiral.

Ipak, kako je dodao, oni nisu u stanju rata. „I naravno, ako se jedan sunča, sunčaće se i drugi. I da, ako se sunčate, morate da se skinete ako želite da pocrnite“, zaključio je admiral.

Podsetimo, američka krstarica „Čenselorsvil“ presekla je put ruskom vojnom brodu „Admiralu Vinogradovu“ u Istočnom kineskom moru, zbog čega je posada morala da izvede hitan manevar kako se na bi sudarila. U Moskvi su naglasili da su akcije broda u suprotnosti sa pravilima plovidbe i otvoreno su provokativni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala