Državni sekretar Vatikana na misi u Prištini

© Tanjug / Jaroslav PapPjetro Parolin
Pjetro Parolin - Sputnik Srbija
Pratite nas
U katedrali Majka Tereza u Prištini danas je održana misa povodom posete državnog sekretara Vatikana Pjetra Parolina, kojoj su pored njega prisustvovali predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji, vicepremijer Enver Hodžaj i poslanik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Anton Čuni.
Važno je da postoji jedan moralni autoritet, neko ko jednostavno nosi u svom srcu, u svom razumu, brigu za čitavo čovečanstvo. Logično je da su se razvijale autokefalne crkve, ali vi treba da znate da i te crkve imaju neku povezanost, inače ne bi mogle biti prave crkve, ukoliko među njima nema jedinstva - Sputnik Srbija
Hočevar: Potrebno je jedinstvo svih hrišćana na Kosovu

RTK na albanskom jeziku prenosi da je Parolin, koji je u dvodnevnoj poseti Prištini, tokom mise povodom praznika Duhovi, prisutnima preneo pozdrave i blagoslove pape Franje, koji je, kako je rekao, duhovno blizak narodu Kosova, a posebno katoličkoj zajednici.

RTK na srpskom jeziku prenosi da je Hodžaj imao sastanak sa Parolinom tokom kog mu je zahvalio na poseti, prvoj koju je Vatikan obavio na visokom nivou, preneo je Tanjug.

Vatikan, inače, nije priznao samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala