Amerika čini sve da oslabi odnose Rusije i Kine

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Kine Si Đinping i predsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Kine Si Đinping i predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su spremne na sve kako bi oslabile odnose Rusije i Kine i već sprovode planove za postizanje ovog cilja, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na televiziji „Rusija 1“.

„Oni (Sjedinjene Američke Države) će pokušati da učine sve da ova saradnja, koja postoji između Moskve i Pekinga, u najmanju ruku oslabi – sve će biti stavljeno na kocku. I već je stavljeno, već postoje programi, planovi koji se već provode“, objasnila je Zaharova.

Ona je takođe napomenula da su se na Zapadu „mnogo uplašili“ onoga što se dešava u odnosima između Rusije i Kine.

Vladimir Putin i Si Đinping - Sputnik Srbija
Da li će Rusija i Kina napraviti vojni savez? Evo šta kaže Putin

U sredu su u Moskvi održani pregovori između predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog kineskog kolege Si Đinpinga. Poseta kineskog predsednika Rusiji nastavljena je 6. i 7. juna u Sankt Peterburgu, gde je bio glavni gost ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma.

Prema rečima predsednika Kine, rusko-kineski odnosi se neprestano razvijaju i doživljavaju najbolji period svog razvoja. Rusija i Kina čvrsto podržavaju jedna drugu i štite vitalne interese obeju zemalja, istakao je Si Đinping, navodeći da je Rusija država koju on najčešće posećuje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala