Rusija upozorava Ameriku: Ucene Turskoj vam neće proći

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPrvi zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič
Prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Rusije Franc Klincevič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokušaji američke administracije da ucene Tursku kada je u pitanju isporuka lovaca F-35 neće proći, izjavio je šef komiteta Saveta federacije Rusije Franc Klincevič.
Pentagon - Sputnik Srbija
Amerika prelomila: Turska izbačena iz programa F-35

„Sjedinjene Američke Države nastavljaju da rade ono na šta su navikle – da ucenjuju. Međutim, u ovom slučaju, kao ni u slučaju ’Severnog toka 2‘, ucene neće proći uprkos naporima Vašingtona“, rekao je Klincevič.

On je objasnio da te ucene neće proći jer mnoge zemlje danas na prvo mesto stavljaju sopstvene interese i ne podležu tek tako političkim spekulacijama.

Podsetimo, prethodno je zamenica ministra odbrane SAD Elen Lord izjavila da je Pentagon razočaran odlukom Turske da u Rusiju pošalje vojne stručnjake da se obuče da koriste sisteme S-400.

Ona je takođe podsetila Tursku da je Amerika na više nivoa naglasila da ukoliko Ankara kupi ruske PVO sisteme, Vašington će stopirati isporuku lovaca F-35.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala