Blokirani brodovi sa hranom i benzinom za Venecuelu

© REUTERS / Isaac Urrutia/File PhotoPume za naftu
Pume za naftu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brodovi sa benzinom i hranom su onemogućeni da stignu u Venecuelu, a vlast traži načine da se problem reši, saopštio je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro.

„Prošle nedelje je izvršena sabotaža na desetine brodova (sa benzinom) kako ne bi stigli do venecuelanske obale. Taj problem se rešava i mi normalizujemo i stabilizujemo situaciju“, rekao je Maduro.

On je saopštio da iste probleme imaju i brodovi sa hranom.

Pritom, Maduro nije objasnio o kojim konkretno brodovima se radi, iz kojih luka su plovili i ko ih je onemogućio da stignu do Venecuele.

Pogled na Karakas - Sputnik Srbija
Venecuela pravi 4G mrežu uz pomoć Kine i Rusije

Ranije je savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao da SAD razmatraju sve varijante dejstava u Venecueli.

Opozicija u Venecueli je 30. aprila pokušala da izvede državni prevrat. Tada su se predsednik Parlamenta Huan Gvaido, koji se nezakonito proglasio za šefa države, i njegove pristalice okupili u Karakasu ispred vojne baze „Karlota“. Gvaido je ranije pozvao narod i armiju Venecuele da izađu na ulice kako bi sa vlasti svrgnuli zakonitog predsednika zemlje Nikolasa Madura.

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv Madura, nedugo nakon što je položio zakletvu. Niz zapadnih zemalja na čelu sa SAD podržao je Gvaida kao predsednika. Rusija, Kin, Turska i druge države podržavaju legalno izabranog predsednika Madura.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala