Ruski prankeri otkrivaju: Kako smo prevarili Haradinaja

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaŠaljivdžije Leksus (Aleksej Kuznjecov) i Vovan (Vladimir Kuznjecov)
Šaljivdžije Leksus (Aleksej Kuznjecov) i Vovan (Vladimir Kuznjecov) - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski prankeri Vovan (Vladimir Kuznjecov) i Leksus (Aleksej Stoljarov) uoči izbora za predsednika Ukrajine tri puta su prevarili premijera takozvanog nezavisnog Kosova Ramuša Haradinaja, predstavivši se kao tadašnji ukrajinski predsednik Petar Porošenko.
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Daleko je Kijev: Haradinaj poželeo uspeh budućem premijeru Ukrajine — Vovanu Leksusovu

Prankeri su zvali Haradinaja telefonom od januara do aprila ove godine. Tokom razgovora prankeri su u Porošenkovo ime obećali da će posle izbora u Ukrajini priznati Kosovo u zamenu za podršku kosovskog premijera.

Haradinaj je obećao da će na svom Tviteru objavljivati snimke podrške Porošenku.

„Nadam se da će kod vas sve biti u redu i drago mi je što mogu da vam poželim uspeh u nedelju. I to je veoma važno za državu, moliću se za vas na svim izborima", rekao je Haradinaj tokom jednog od razgovora.

„Da, i ja mislim da ću posle pobede priznati Kosovo kao nezavisnu državu", odgovorio je pranker.

Maša i Leksus - Sputnik Srbija
EKSKLUZIVNO On je prevario Porošenka, Stoltenberga i Gvaida...(video)

Haradinaj je naveo da bi to bio izvanredan i ispravan korak i postavio pitanje šta on može da učini za Porošenka kako bi pobedio na izborima.

„Najbolje što možete da uradite jeste da me podržite u svojstvu predsednika", rekao je lažni Porošenko, a kosovski premijer je obećao da će to uraditi na Tviteru.

Na Haradinajevom tviter nalogu 29. marta se pojavio tekst u kojem je poželeo uspeh „svom prijatelju Petru Porošenku" na predstojećim izborima.

U drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini pobedio je komičar Vladimir Zelenski, koji je osvojio 73,22 odsto glasova građana. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala