Lavrov: Od Pompea želim da čujem kako će SAD rešavati nuklearni sporazum sa Iranom

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je uoči susreta sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom da od njega očekuje da čuje kako SAD nameravaju da izađu iz krize koja je nastala u vezi sa nuklearnim sporazumom sa Iranom.
Britanska zastava ispred Vestminsterske palate u Londonu - Sputnik Srbija
Velika Britanija strahuje za sudbinu nuklearnog sporazuma sa Iranom

„Znam da se danas u Briselu sastaju ministri inostranih poslova Francuske, Nemačke i Velike Britanije sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini. Takođe znam da se tamo uputio i Pompeo, zbog čega je otkazao svoju posetu Moskvi. Smatram da će se Evropljani pridržavati onoga što je zapisano u rezoluciji Saveta bezbednosti UN, a siguran sam i da će Pompeo na njih vršiti neverovatan pritisak“, rekao je ruski ministar.

Sa druge strane, ruska strana namerava da od Pompea dobije objašnjenje kako Amerika namerava da reši krizu u vezi sa odlukama koje su donete po pitanju nuklearnog sporazuma sa Iranom, istakao je Lavrov. 

„Računam na otvoren razgovor sa njim sutra“, dodao je.

Lavrov je takođe kazao i da će jedna od ključnih tema razgovora sa Pompeom biti Sporazum o smanjenju strateškog oružja (START 3).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala