Rusija čeka reakciju OEBS-a na incident sa novinarkom RIA Novosti

© Sputnik / Žюlьen Mattia / Uđi u bazu fotografijaSukobi demonstranata i policije na prvomajskim protestima u Parizu
Sukobi demonstranata i policije na prvomajskim protestima u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalno predstavništvo Rusije u OEBS-u zatražilo je od predstavnika te organizacije za slobodu medija Arlema Dezira da reaguje na incident u vezi sa dopisnicom agencije RIA Novosti u Parizu Viktorijom Ivanovom.

„Francuski policajci istukli su pendrekom dopisnicu RIA Novosti Viktoriju Ivanovu, koja je pratila prvomajske demonstracije u Parizu. Upotreba nasilja nad novinarima je neprihvatljiva! Pozivamo francuske vlasti da sprovedu istragu. Čekamo reakciju predstavnika OEBS-a za slobodu medija Arlema Dezira“, navodi se u saopštenju Stalnog predstavništva objavljenog na Fejsbuku.

Sukob policije i demonstranata na prvomajskom protestu u Parizu - Sputnik Srbija
U neredima u Parizu povređena dopisnica RIA Novosti (video)

Ranije su dopisnicu novinske agencije RIA Novosti u Parizu Viktoriju Ivanovu, koja je pratila nemire na prvomajskim demonstracijama u glavnom gradu Francuske, policajci udarili pendrekom. Novinarka se nalazila usred nereda, snimajući dešavanja mobilnim telefonom.

U pokušaju da rasteraju huligane, policajci su pendrecima počeli da udaraju sve osobe. Uprkos činjenici da je dopisnica RIA Novosti imala traku sa natpisom „Pres“ i nalepnicu sa sličnim tekstom na kacigi, policija je ipak počela da je tuče, udarajući je u glavu i po ruci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala