U neredima u Parizu povređena dopisnica RIA Novosti (video)

© AP Photo / Francois MoriSukob policije i demonstranata na prvomajskom protestu u Parizu
Sukob policije i demonstranata na prvomajskom protestu u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dopisnicu agencije RIA Novosti Viktoriju Ivanovu, koja je prenosila nerede na prvomajskim demonstracijama u Parizu, policija je udarila pendrekom.

Novinarka se nalazila u središtu nemira i snimala je dešavanja mobilnim telefonom. Čuvari reda koji su pokušali da oteraju huligane, počeli su redom da tuku pendrecima. Uprkos činjenici da je dopisnica agencije imala na ruci traku sa natpisom „mediji“, a na kacigi odgovarajuću nalepnicu, policajci su svejedno počeli da je tuku. Novinarka je zadobila udarce u glavu i po ruci. 

„Volonteri-lekari su me odveli u stranu i pitali da li mi je potrebna pomoć. Kaciga me je spasila od ozbiljnih povreda, ali me ruka i dalje boli“, rekla je Viktorija.

​Novinarka se kasnije uputila prema bolnici, ruka joj je bila otečena i na njoj se video trag od palice. 

Protest u Parizu - Sputnik Srbija
Sukobi sa policijom i suzavac: Prvomajske demontracije u Parizu prerasle u nerede (video)

Tokom demonstracija u Parizu, koje su prerasle u nerede, uhapšeno je 35 osoba. Kasnije su učesnici protesta počeli da bacaju flaše i kamenje na policiju, dok je policija odgovorila pendrecima, suzavcem i dimnim bombama. 

Pripadnici francuskog pokreta „Žuti prsluci“ marširaju ulicama Pariza zajedno sa sindikatima, penzionerima, studentima i drugim Parižanima, kako bi proslavili Međunarodni dan radnika. Pariska policija se nalazi danas u stanju pripravnosti kako bi sprečila nasilje.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala