Moskva poziva Pariz da detaljno ispita incident sa ruskom novinarkom

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva poziva francuske vlasti da sprovede detaljnu istragu o incidentu sa Viktorijom Ivanovom, dopisnicom agencije RIA Novosti u Parizu, i smatra da je upotreba nasilja nad novinarima nedopustiva, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

„Smatramo nedopustivom upotrebu nasilja nad novinarima koji obavljaju svoje profesionalne dužnosti. Pozivamo francuske vlasti da sprovedu detaljnu istragu o tom incidentu, a specijalizovane organizacije za zaštitu ljudskih prava i nevladine organizacije da to pitanje prate“, saopštilo je Ministarstvo.

Sukob policije i demonstranata na prvomajskom protestu u Parizu - Sputnik Srbija
U neredima u Parizu povređena dopisnica RIA Novosti (video)

Ministarstvo je takođe dodalo da će nastaviti da pažljivo prati razvoj situacije.

Ranije su dopisnicu novinske agencije RIA Novosti u Parizu Viktoriju Ivanovu, koja je pratila nemire na prvomajskim demonstracijama u glavnom gradu Francuske, policajci udarili pendrekom. Novinarka se nalazila usred nereda, snimajući dešavanja mobilnim telefonom.

U pokušaju da rasteraju huligane, policajci su pendrecima počeli da udaraju sve osobe. Uprkos činjenici da je dopisnica RIA Novosti imala traku sa natpisom „Pres“ i nalepnicu sa sličnim tekstom na kacigi, policija je ipak počela da je tuče, udarajući je u glavu i po ruci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala