Dačić: Baš nas briga... Ko pita Zvizdića kako će se rešiti kosovsko pitanje

© Sputnik / Radoje PantovićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je izjava predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića da bi promena granica značila otvaranje Pandorine kutije, besmislena i smešna, navodeći da je Pandorina kutija otvorena priznanjem Kosova i da BiH niko ne pita kako će se to pitanje rešiti.

"Baš nas briga šta oni misle, ko njih pita kako će se rešiti pitanje Beograda i Prištine, ko su oni da o tome daju bilo kakav stav", rekao je Dačić novinarima posle polaganja venca na grob Dimitrija Tucovića na beogradskom trgu Slavija povodom 1. maja.

On je ocenio da oni ni ne treba da budu prisutni kada se razgovara o KiM, i podsetio da se Beograd nije mešao u to kako će se rešiti spor Atine i Skoplja.

Ana Brnabić i Aleksandar Vučić sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom na samitu u Berlinu - Sputnik Srbija
Kako je Srbija iznenada pobedila usred Berlina

Dačić je dodao da o rešavanju kosovskog pitanja treba da se razgovara s velikim silama.

„Oni što hoće da budu veliki, neka čekaju, mislim da nisu dovoljno veliki da se o tome pitaju“, rekao je Dačić.

Ministar je rekao i da je Pandorina kutija otvorena kada je priznata nezavisnost Kosova i da je Beograd o tome govorio.

„Nije to jedini slučaj na svetu gde sada neko govori o Pandorinoj kutiji. Svi govore da je Kosovo bio presedan, slučaj sui generis i ne važi na drugom mestu. Ako je tako, što odjednom ne može taj sui generis da reši neka pitanja koja ne bi bila primer za neke druge“, upitao je Dačić.

Dodao je i da je Zvizdić predsedavajući Saveta ministara BiH u tehničkom mandatu i da je logičnije da tu zemlju predstavlja Predsedništvo BiH, ali i primetio da se iz njegove izjave može zaključiti da BiH nije za priznanje Kosova, a da se zna da je Bakir Izetbegović za priznanje.

„Pa što se čačkate? Kakav je to način, mislite da možete nas da udarate po glavi koliko hoćete, a da je važno da to ne važi za vas? To su besmislene i smešne izjave“, poručio je Dačić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala