Tim Zelenskog zapretio protivnicima neočekivanim udarom

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski komičar i predsednički kandidat Vladimir Zelenski nakon glasanja u drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini
Ukrajinski komičar i predsednički kandidat Vladimir Zelenski nakon glasanja u drugom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik novoizabranog predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog za bezbednost i odbranu Ivan Aparšin izjavio je da je spreman da nanese udar „tamo gde ga ne očekujete“.

„Ako ne daj bože, u vašoj glupoj glavi sazre neki plan, naći ću mogućnost da vam odgovorim i ja ću to raditi nestandardnim putem. Imamo varijante“, rekao je Aparšin u intervjuu za list „Apostrof“.

Novoizabrani ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Zelenski odbio da razgovara sa ruskim novinarima

On je dodao da pre stupanja Ukrajine u NATO namerava da poveća nivo bezbednosti zemlje i ulaže sredstva u snage za specijalne operacije.

„Ja ću držati snage u stanje stalne borbene gotovosti. Mi nemamo drugog izlaza — potrebno je doneti odluku o kolektivnoj bezbednosti“, naglasio je on.

Ranije su mediji saopštili o sadržaju „vojne doktrine“ Zelenskog. Kako se navodi, dokument je novinarima navodno predao upravo Aparšin.

U doktrini, između ostalog, tvrdi se da će se „protivniku“ suprotstaviti „profesionalna, dobrovoljna i motivisana vojska, u saradnji sa vojskom zemalja NATO-a“.

U tekstu piše da je plan da se osigura ujedinjeno rukovodstvo za snage odbrane „u skladu sa principima i standardima koje su usvojile države-članice NATO-a“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala