Zelenski odbio da razgovara sa ruskim novinarima

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaNovoizabrani ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski
Novoizabrani ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrani predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tokom odmora u Turskoj nije želeo da razgovara sa dopisnicima televizije „Rusija 1“, navodi se u materijalu prikazanom u programu „60 minuta“ ove televizije.

Zelenski je proveo u Turskoj tri dana i već se vratio u Ukrajinu. Ukrajinski političar je zajedno sa porodicom u ponedeljak ujutro napustio hotel sa pet zvezdica u četvrtom Guverdžinliku u odmaralištu Bodruma.

Međutim, novinari „Rusije 1“ našli su Zelenskog na odmoru. Na snimku može da se vidi da su se novinari predstavili kao dopisnici televizije „Rusija 1“ i postavili su političaru pitanje o amnestiji. Zelenski na njega nije odgovorio. „Ovo je loš početak odnosa. Mnogo vam hvala“, rekao je on.

Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Zelenski: Spreman sam za razgovor o novim odnosima Ukrajine i Rusije

Zatim je izjavio da „ne počinje komunikaciju lažima“. Pitanje o Minskim sporazumima Zelenski je takođe ignorisao. Na snimku pobednik predsedničkih izbora u Ukrajini ima kačket okrenut naopačke, naočare za sunce i kratke pantalone.

Ranije je saopšteno da je Zelenski odseo u hotelu sa pet zvezdica u blizini turskog grada Bodrum. Novoizabrani predsednik Ukrajine proveo je odmor sa svojom porodicom u režimu potpuno zatvorenom za štampu. Konobari i drugo hotelsko osoblje su u razgovoru sa novinskom agencijom Sputnjik gosta opisali kao „jednostavnog i mirnog, veoma simpatičnog čoveka“.

Vladimir Zelenski je pobedio u drugom krugu izbora u Ukrajini sa dobijenih 73,22 odsto glasova. Njegov protivnik, aktuelni predsednik Ukrajine Petro Porošenko dobio je podršku 24,45 odsto birača koji su izašli na izbore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala