U Bundestagu pozvali na „zastrašivanje“ Rusije

Pratite nas
Frakcija Slobodne demokratske partije Nemačke u Bundestagu usvojila je dokument u kom se predlaže nova strategija za rešavanje situacije na istoku Ukrajine, piše „Bild“.
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Zelenski: Spreman sam za razgovor o novim odnosima Ukrajine i Rusije

Nova strategija je dobila ime „Miru na istoku je potreban novi impuls“ i ona je usmerena na vršenje velikog pritiska na „spoljnog agresora“, pri čemu se misli na Rusiju.

Za to se predlaže slanje misije UN ili dodatnih snaga policije iz Nemačke, a dokument treba da bude takav da može da izvrši značajno „zastrašivanje“.

Na takav način, u Slobodnoj demokratskoj partiji Nemačke se nadaju da će dati novi impuls razvoju situacije na istoku Ukrajine i da će podstaći strane na mirovne pregovore. Novi dokument će uskoro biti podnet Bundestagu na razmatranje.

Kako je listu saopštio autorka strategije, poslanica Renata Alt, Vlada treba još aktivnije da podržava Ukrajinu.

Ona je izjavila i da ukaz koji je nedavno potpisao Vladimir Putin o pojednostavljvanju izdavanja ruskih pasoša za građane Donbasa navodno pokazuje da Kremlj „prezire mirno rešavanje konflikta“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. aprila potpisao ukaz kojim se pojednostavljuje izdavanje ruskih pasoša građanima pojedinih delova Luganske i Donjecke oblasti u Ukrajini.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala