Putin o sastanku sa Kimom: Pregovori su bili temeljni

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPregovori predsednika Rusije i Severne Koreje Vladimira Putina i Kim Džong Una
Pregovori predsednika Rusije i Severne Koreje Vladimira Putina i Kim Džong Una - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je nakon pregovora sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, koji su u Vladivostoku trajali nešto manje od dva sata, izjavio da su pregovori bili temeljni, te da su imali priliku da razgovaraju o perspektivama bilateralnih odnosa.
Lideri Severne Koreje i Rusije Kim Džong Un i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
U toku susret Putina i Kima: Sastanak duži od sat vremena

„Samo što se završio susret u formatu tet-a-tet. Imali smo priliku da razgovaramo o istoriji naših odnosa, da razgovaramo o problemima današnjice, ali i o razvoju bilateralnih veza“, rekao je Putin.

Putin je takođe rekao i da su dvojica lidera razgovarali o situaciji na Korejskom poluostrvu, da su razmenili mišljenja o tome šta bi trebalo uraditi kako bi se prilike u tom regionu poboljšale.

Kratko se medijima obratio i Kim Džong Un, rekavši da je susret sa Putinom bio konstruktivan. On je izrazio nadu da će ovakvi korisni susreti biti nastavljeni i u budućnosti.

On je izrazio zadovoljstvo što je doputovao u Rusiju, ali i naglasio da je u Vladivostok stigao sa ciljem da razgovara o tome kako pronaći rešenje za problem Korejskog poluostrva.

Nakon završetka sastanka Putina i Kima počeli su pregovori u širem sastavu ruske i severnokorejske delegacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala