Patrušev: Pregovori Putina i Kima daće impuls rešavanju korejskog problema

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev smatra da će susret predsednika Rusije i Severne Koreje, Vladimira Putina i Kim Džong Una, koji je danas održan u Vladivostoku, dati impuls pregovorima o nuklearnom problemu Korejskog poluostrva.
Pregovori predsednika Rusije i Severne Koreje Vladimira Putina i Kim Džong Una - Sputnik Srbija
Putin o sastanku sa Kimom: Pregovori su bili temeljni

Kako je saopštila pres-služba Saveta bezbednosti, Patrušev je danas u Seulu održao rusko-korejske konsultacije o pitanju bezbednosti.

Sastao se sa načelnikom Uprave za nacionalnu bezbednost Južne Koreje Čon Un Jonom, sa kojim je razgovarao o pitanjima bilateralne saradnje, ali i o međunarodnoj bezbednosti.

Tom prilikom je naglasio da je glavna vest bio susret Putina i Kima u Vladivostoku, te je izrazio uverenje da će pregovori doprineti rešavanju Korejskog problema.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je nakon pregovora sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom, koji su u Vladivostoku trajali nešto manje od dva sata, izjavio da su pregovori bili temeljni, te da su imali priliku da razgovaraju o perspektivama bilateralnih odnosa, ali i o korejskom problemu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala