Lider Krima: Amerikanci misle da imaju pravo da diktiraju uslove drugima

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaLider Krima Sergej Aksjonov
Lider Krima Sergej Aksjonov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Krima Sergej Aksjonov izjavio je da vlasti SAD smatraju da imaju pravo da diktiraju uslove drugim narodima, zaboravljajući da je svet višepolaran i da treba poštovati mišljenje svih naroda.
Sesija „Stvaranje sistema podrške poljoprivrednika i razvoj kooperacije - Sputnik Srbija
Ekonomski forum na Jalti: Saradnja Srbije sa Krimom, u fokusu poljoprivreda

„Vidimo da Amerikanci, nažalost, smatraju da su oni nacija koja je sposobna i koja može da diktira uslove drugima. Verovatno je potrebno određeno vreme da bi se osvestili i da bi razumeli da narodi imaju pravo samo da određuju svoju poziciju i sudbinu“, rekao je Aksjonov tokom susreta sa stranim novinarima na marginama Jaltinskog međunarodnog ekonomskog foruma.

Prema njegovim rečima, stvarnost je takva da se svi u svetu koji imaju svoj stav suočavaju s nedobronamernim odnosom američkih vlasti.

„Amerikanci žele da budu jedini i neponovljivi, ali svet je danas višepolaran i potrebno je poštovati mišljenje svih naroda“, rekao je Aksjonov.

Jaltinski međunarodni ekonomski forum je godišnji poslovni susret u ekonomskoj sferi koji se održava na Krimu. Ove godine forum traje od 18. do 20. aprila, a na njemu učestvuje više od 4.500 ljudi iz stotinak zemalja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala