Dva dana posle Notr Dama — pokušaj paljenja njujorške katedrale

© AP Photo / Mark LennihanNjujork, Menhetn
Njujork, Menhetn - Sputnik Srbija
Pratite nas
Njujorška policija uhapsila je muškarca (37) koji je noćas ušao u rimokatoličku Katedralu Svetog Patrika u Njujorku s upaljačima i kanisterima benzina i tečnog gasa.

Pošto je osumnjičeni ušao u Katedralu u centru Menhetna nešto pre osam sati uveče, prišao mu je pripadnik obezbeđenja, saopštila je njujorška policija.

Notr Dam - Sputnik Srbija
Notr Dam: Udarac za celu Evropu

Kada se okrenuo da pođe benzin se prosuo po podu, a čuvar je obavestio policajce koji su bili raspoređeni ispred Katedrale, prenosi AP.

Oni su uhvatili muškarca i on je priveden na ispitivanje, rekao je Džon Miler, zamenik komesara za obaveštajne i antiterorističke poslove njujorške policije.

On je rekao da je osumnjičeni kod sebe imao četiri galona benzina, dve boce tečnog gasa i upaljače, što je razlog za veliku zabrinutost.

Osumnjičeni je rekao policiji da je prolazio kroz Katedralu kako bi stigao od Pete avenije do Avenije Medison i da mu je u kombiju nestalo benzina.

Policija je proverila te navode i ustanovila da vozilo nije ostalo bez benzina. Muškarac je tada uhapšen, a poznat je policiji od ranije.

Na pitanje da li je terorizam motiv incidenta, Miler je odgovorio da je „prerano da se to kaže“.

On je ipak primetio da je do incidenta došlo dva dana posle požara u pariskoj Katedrali Notr Dam, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala