Moskva odlučno Americi: Okanite se od primene sile u Venecueli

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD nastavljaju da ignorišu princip neprimenjivanja sile u Venecueli, sve više se mogu čuti predlozi o vojnoj operaciji u toj zemlji, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova medijima u Jalti.
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Rusija: Borićemo se protiv sankcija Kubi i Venecueli

„Takve izjave imaju različit intenzitet, razni političari drugačije to argumentuju, ali suština ostaje ista — agresivna retorika protiv suverene države“, istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, visoki predstavnici administracije predsednika Donalda Trampa više ne zahtevaju od predsednika Venecuele Nikolasa Madura da odmah napusti svoju legitimnu funkciju, već da to učini do kraja godine, inače bi mogla biti primenjena sila.

„Rusija mogućnost vojne operacije u Venecueli vidi kao realan scenario, a ne kao nešto apstraktno“, kazala je Zaharova.

Ona se osvrnula i na pitanje Sudana, rekavši da Moskva pozdravlja izjavu novog rukovodstva te zemlje da će pristup saradnje sa Rusijom ostati nepromenjen.

„Uprkos tome što je u Sudanu došlo do smene vlasti kao rezultat masovnih protesta, drago nam je što nova vlast neće menjati pristup saradnje sa Rusijom, koja je bazirana na dugogodišnjoj tradiciji“, zaključila je Zaharova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala