Rusija: Borićemo se protiv sankcija Kubi i Venecueli

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će se boriti protiv američkog nezakonitog uvođenja sankcija protiv Kube i Venecuele i uradiće sve što može kako bi podržala svoje strateške partnere u regionu, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Zabrinuti smo zbog kontinuiranog pritiska SAD na zemlje Latinske Amerike. U toku je realizacija apsolutno nelegalnog i nelegitimnog pritiska putem sankcija“, rekao je Rjabkov.

Ministarstvo finansija SAD - Sputnik Srbija
SAD uvele nove sankcije Kubi i Venecueli

Prema njegovim rečima, Amerika otvoreno deklariše želju da se tim putem „slomi volja“ i izmeni politički kurs tih zemalja u pravcu koji bi odgovarao Vašingtonu.

„Sve je to apsolutno neprihvatljivo. Borićemo se protiv toga. Venecuela i Kuba su naši saveznici u regionu, učinićemo sve što od nas zavisi kako bi te zemlje osetile našu podršku“, naglasio je Rjabkov.

On je takođe rekao i da je lepo čuti što su mnoge zemlje širom sveta osudile američko jednostrano uvođenje sankcija protiv tih latinoameričkih zemalja.

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Kubi, Venecueli i Nikaragvi, saopštilo je Ministarstvo finansija SAD.

Ograničenja su uvedena protiv Centralne banke Venecuele i Banke Nikaragve „Korporativo“. Na sankcionom spisku su se našla i dva fizička lica — Ortega Murilo iz Nikaragve i Ruza Teran iz Venecuele.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala