Margarita Simonjan: Asanž je prorok

© AP Photo / Frank AugsteinOsnivač Vikiliksa Džulijan Asanž u ambasadi Ekvadora u Londonu
Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž u ambasadi Ekvadora u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica Međunarodne informativne agencije „Rosija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan izjavila je da je uhapšeni osnivač „Vikiliksa“ Džulijan Asanž prorok.

Glavni urednik televizije RT i agencije Sputnjik Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova objasnila zašto je Ekvador predao Asanža

Ona je objasnila da je Asanž znao za „totalno praćenje“ ljudi mnogo pre nego što je otkrio da je to činila Agencija za nacionalnu bezbednost SAD.

„Kada sam se upoznala s njim, bila sam začuđena što je insistirao na tome da ne vodimo nikakve razgovore o vremenu ni u jednoj prostoriji, među zidovima. Išli smo da razgovaramo u šumi, ili u najboljem slučaju u bučnom pabu, gde je toliko bučno da je prisluškivanje samo po sebi nemoguće, i bez telefona“, ispričala je Simonjanova.

Ona je podsetila da je Asanž još pre mnogo godina napisao knjigu o Guglu, u kojoj je otkrio metode za špijuniranje uz pomoć onlajn platformi.

Simonjanova je navela da ne pamti slučaj u kojem je Asanž pogrešio. Prema njenim rečima, on joj je govorio o tome da će ga sigurno isporučiti Sjedinjenim Američkim Državama, gde mu se ne piše dobro.

Ona je rekla da je na njeno pitanje zbog čega se bavi tako opasnom delatnošću, on je odgovorio da sve što radi, radi zato što mrzi kada ga lažu.

Ekvador, u čijoj je ambasadi u Londonu Asanž boravio 2012. godine, odlučio je da mu uskrati diplomatski azil. Britanska policija je posle toga saopštila da je Asanž uhapšen po nalogu izdatom 2012. godine, jer se nije predao sudu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala