Tramp predložio Rusiji i Kini dogovor

© AP Photo / Manuel Balce CenetaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp tokom sastanka sa potpredsednikom Vlade Kine Lju H u Vašingtonu izrazio je nadu da će biti obavljeni razgovori sa Kinom i Rusijom o smanjenju rashoda na naoružanje.
Američki graničnici sprovode migrante na granici sa Meksikom koji su pokušali nelegalno da pređu granicu sa Sjedinjenim Američkim Državama - Sputnik Srbija
Tramp uslovio Meksiko novim merama zbog droge

„Mi, Rusija i Kina trošimo stotine milijardi dolara na oružje, uključujući nuklearno, što je loše“, rekao je Tramp na sastanku sa Lju H.

„Nema smisla to što radimo. Ja mislim da smo mi lideri. Mi ćemo uvek biti lideri. Treba da budemo lideri. Bilo bi bolje da se okupljamo, a ne da pravimo oružje. Mislim da to može biti druga faza, nakon što bude zaključen trgovinski sporazum“, dodao je predsednik SAD.

Po njegovim rečima, tri države „mogu da se ujedine i prekinu rashode (naoružanja) i troše novac na nešto produktivnije“.

Potpredsednik Vlade Kine Lju H je kao odgovor na predlog Donalda Trampa izjavio da je „to vrlo dobra ideja“.

„Mi se trudimo da poštujemo ravnotežu“, dodao je on.

Kineska delegacija na čelu sa Lju H je juče nastavila razgovore sa SAD o trgovinskom sporazumu koji se, po mišljenju svetskih medija, nalaze u finalnoj fazi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala