Tramp uslovio Meksiko novim merama zbog droge

© REUTERS / Jose Luis GonzalezAmerički graničnici sprovode migrante na granici sa Meksikom koji su pokušali nelegalno da pređu granicu sa Sjedinjenim Američkim Državama
Američki graničnici sprovode migrante na granici sa Meksikom koji su pokušali nelegalno da pređu granicu sa Sjedinjenim Američkim Državama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da daje Meksiku rok od godinu dana da zaustavi protok narkotika u SAD, a u protivnom će Vašington uvesti carinu na robu i zatvoriti granicu.

„Upozoravamo: daćemo godinu dana. Ako se droga ne zaustavi ili se ne zaustavi u najvećoj meri, uvešćemo carine na meksičku robu, a posebno automobile… Ako to ne zaustavi narkotike, zatvorićemo granicu“, rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

On je istakao da je „Meksiko veliki izvor narkotika“.

Američki graničar patrolira duž granice Meksika i Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
Tramp zapretio: Zatvoriću granicu sa Meksikom

Tramp je napomenuo da Meksiko, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, ima „snažno imigraciono zakonodavstvo“ i da je Vašingtonu potrebna pomoć Meksika u rešavanju situacije na granici.

„Potrebna nam je pomoć Meksika. Ako Meksiko ne pomogne… onda ćemo nametnuti carine na njihove automobile koji se uvoze u Sjedinjene Američke Države“, naglasio je Tramp. 

Tramp je u sredu zapretio zatvaranjem granice sa Meksikom ukoliko Kongres nešto ne učini kada su u pitanju rupe u zakonu koje omogućavaju ilegalnu imigraciju.

Hiljade migranata svakog meseca prelazi američku granicu sa Meksikom. Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Meksika, samo u februaru je pritvoreno više od 76.000 migranata koji su pokušali da uđu u Sjedinjene Američke Države. Pretpostavlja se da će se ova brojka popeti na 100.000 u martu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala