Turska: S-400 nam je potreban, nema preprodaje

© Sputnik / Dmitriй Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaLansirni protivraketni sistem S-400
Lansirni protivraketni sistem S-400 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski kompleksi S-400 su potrebni Turskoj, neće biti nikakvih preprodaja, izjavio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu na kraju razgovora sa ruskom kolegom Sergejem Lavrovom u Antaliji.
Lansirni protivraketni sistemi S-400 Trijumf - Sputnik Srbija
Erdogan: Ne odustajemo od kupovine ruskih S-400

„Mi smo potpisali sporazum sa Rusijom. Turskoj su potrebni raketni kompleksi. Konsultovali smo se sa mnogim državama, razgovarali, ali neke države nisu htele da nam isporuče protivvazdušne raketne sisteme i mi smo se dogovorili sa Rusijom i potpisali sporazum. Taj dokument je potpisan. On je na snazi i sada razgovaramo o datumu isporuke“, rekao je Čavušoglu.

On je naglasio da je, „kada se treće zemlje protive odluci druge dve države — to jednostavno u suprotnosti sa međunarodnom politikom“.

„Mi smo sa Rusijom potpisali sporazum, i nas se ne tiču treće države. Mi kupujemo za sopstvene potrebe, protivvazdušni raketni sistem nam je potreban. Rusija može da prodaje trećoj državi S-400, zašto bih ja bio protiv proizvoda koji kupujem za sebe? Važna stvar je što se neki delovi proizvode u Turskoj“, objasnio je šef turske diplomatije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala