Američki obaveštajci saznali kada će početi da se koriste „posejdoni“

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaTestiranje podmornice-nosača bespilotnog sistema "Posejdon"
Testiranje podmornice-nosača bespilotnog sistema Posejdon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski podvodni nuklearni dronovi „Posejdon“ neće ući u sastav naoružanja te zemlje pre 2027. godine, prenosi televizija Si-En-Bi-Si, pozivajući se na izvore koji su upoznati sa izveštajima američke obaveštajne službe.

Televizija još jednom naglašava da Sjedinjene Američke Države nemaju pandan ovom ruskom dronu.

Okeanski višenamenski sistem Posejdon - Sputnik Srbija
Objavljen snimak poligonskog testiranja „Posejdona“ (video)

„Reč je o ruskoj podmornici koju je teško otkriti i koja lansira dron sa nuklearnom bojevom glavom koju je teško pogoditi. Ruska strana polaže velike nade u upotrebu autonomne podmornice sa nuklearnim oružjem kao odgovor na napad, ako im se u toku rata uskrati mogućnost da lansiraju nuklearno oružje iz vremena SSSR-a“, rekao je jedan od sagovornika televizije Si-En-Bi-Si.

Ranije je generalni direktor „Sevmaša“ Mihail Budničenko izjavio da će podmornica, koja je opremljena bespilotnim sistemom „Posejdon“, biti porinuta na proleće ove godine.

O razvoju perspektivnog nuklearnog drona ruski predsednik Vladimir Putin prvi put je govorio ove godine. Kako je rekao, takvi dronovi mogu biti opremljeni kako običnom tako i nuklearnom municijom, što će im omogućiti da unište širok spektar meta, uključujući i nosače aviona, obalna utvrđenja, kao i infrastrukturu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala