Si-En-En: Prebacivanje nuklearnih bombardera u Evropu — signal za Rusiju

© AP PhotoBombarder B-52
Bombarder B-52 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prebacivanje šest strateških bombardera „B-52 Stratofortres“ američkog ratnog vazduhoplovstva u Evropu, koji su sposobni da nose nuklearne krstareće rakete i bombe, „signal“ je za Rusiju na petogodišnjicu ujedinjenja sa Krimom, prenosi američka televizija Si-En-En.

„Potez američke strane se ocenjuje kao jasan signal za Rusiju, koja slavi pet godina vojne aneksije Krima“, saopštila je televizija.

Bombarder B-52 - Sputnik Srbija
SAD prebacile u Evropu nuklearne bombardere

Si-En-En prenosi da su bombarderi B-52, raspoređeni u bazama Anderson u Gaumu na Tihom okeanu i u Fejfordu, održali zajedničke vežbe kako bi se upoznali sa pozornicom operacija u Indo-Pacifiku i Evropi. Osim toga, bombarderi su leteli na sever u zonu koja se nalazi istočnije od poluostrva Kamčatke, prenose mediji. 

„Letovi u Indo-Pacifik i Evropu pokazali su lojalnost SAD prema njihovim saveznicima i partnerima posredstvom globalnog angažovanja oružanih snaga“, prenosi američka televizija, pozivajući se na američko ratno vazduhoplovstvo.

Prošle nedelje SAD su u nekoliko dana prebacile u avio-bazu Fejford ukupno šest strateških bombardera „B-52 Stratofortres“, koji su sposobni da nose nuklearne krstareće rakete i bombe. Tokom proteklih nekoliko dana B-52 se nekoliko dana približavao ruskim granicama. U sredu je bombarder uslovno napao bazu Baltičke flote Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala