Pronađene obe crne kutije iz etiopskog „boinga“

© AP Photo / Mulugeta AyeneSpasioci na mestu rušenja aviona Boing 737 u Debre Zajtu u blizini Adis Abebe u Etiopiji
Spasioci na mestu rušenja aviona Boing 737 u Debre Zajtu u blizini Adis Abebe u Etiopiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avio-kompanija „Etiopian erlajns“ saopštila je da su na mestu rušenja aviona „boing 737 maks 8“, koji se u nedelju srušio na letu za Keniju, pronađene obe crne kutije.

Ranije je državna televizija saopštila da je pronađena jedna od crnih kutija iz aviona kompanije „Etiopian erlajns“ „boing 737 maks 8“, koji se u nedelju srušio na letu za Keniju.

„Pronađen je digitalni pisač sa parametrima leta i snimač glasa leta ET302“, napisala je avio-kompanija na svom nalogu na Tviteru.

​Televizija je navela da su istražitelji otkrili crnu kutiju na mestu nesreće putničkog aviona u blizini glavnog grada zemlje.

U nedelju ujutru avion „boing 737“ kompanije „Etiopian erlajns“, koji je leteo iz Adis Abebe u Keniju, srušio se nedaleko od etiopskog grada Debre Zajt. U avionu se nalazilo 149 putnika i osam članova posade. Avion je pao samo nekoliko minuta nakon poletanja. 

Boing 737 maks etiopijske kompanije - Sputnik Srbija
Misterija 737: Pitanje koje posle pada „boinga“ svi postavljaju

Ova tragedija je pokrenula pitanja o bezbednosti novog aviona „boing 737 maks 8“, jer se pre četiri meseca isti model aviona indonezijske kompanije „Lajon er“ srušio u Javansko more, a u nesreći je život izgubilo najmanje 189 ljudi.

Prema podacima crne kutije pronađene na mestu rušenja indonezijskog aviona, senzori su pokazivali netačna očitavanja brzine i visine, što bi mogao da bude uzrok ove tragedije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala