To prijatelji rade: Vučićeva reakcija na loše vesti koje je donela francuska ministarka

Pratite nas
Francuska ministarka za evropske poslove Natali Loazo kaže da Evropska unija mora da sredi „svoju kuću“ nakon izlaska Britanije, ali da će razgovori o pridruživanju Srbije EU biti nastavljeni.

 

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić otkrio ko ga je razočarao

To što je u intervjuu Politici rekla da EU više nije u situaciji, bar u ovom trenutku, da prima nove članice, Loazo kaže da Francuska samo govori jezikom prijatelja.

„Francuska želi da Srbija uspe u svom poduhvatu pristupanja EU, da ispuni tu ambiciju. Francuska govori jezikom prijatelja i govori iskreno. Iskrenost nas prisiljava da u trenutku kada EU preživljava odlazak Britanije, kažemo da je suočena sa izazovima sa kojima mora da se ponese. Reći nešto suprotno tome bi bilo nepošteno“, rekla je Loazoova.

Ona je dodala da Francuska želi da zadrži lidersku poziciju u Evropi i da se evropski projekti i odnosi nastavljaju i dalje. 

„Dok mi sređujemo svoju kući, razgovori Srbije i EU se nastavljaju. Mnogo toga je postignuto, napredak se dešava, ali mnogo toga će se još desiti. Kao prijatelj govorim da moramo da sagledamo stanje stvari, naših zajedničkih ambicija i puta koji zajedno moramo da pređemo da bi stigli do zajedničkog cilja“, zaključila je ona.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se zahvalio francuskoj ministarki za iskrenost.

„I tu nemam šta da dodam. To je sve ono što smo znali. To je korektan odnos, bolje da nam kažu istinu, nego da nas obmanjuju. To prijatelji rade“, rekao je Vučić. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala