Vučić otkrio ko ga je razočarao

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izjava šefa nemačke diplomatije Hajka Masa da će nastaviti da podržava Prištinu bez obzira na takse za mene je veliko razočarenje, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i najavio da će sa Vladom Srbije narednih dana razmotriti i tu i sve ostale poruke koje je Srbija dobila u poslednje vreme.

Vučić kaže da je tom Masovom izjavom iznenađen iz više uglova.

„Ali, kako bih vam rekao, to razumem kao podršku čedu koje su sami izrodili, zajedno sa Amerikancima. Prvo su ljuljali tu kolevku i sad moraju da vode računa o Albancima“, kazao je srpski predsednik.

Kosovski Albanac - Sputnik Srbija
Prljavi plan: Zašto Albanci uključuju Ruse u skandalozno crtanje granica

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da je ta zemlja odlučna da pomogne Kosovu i da želi „evropsku perspektivu za Kosovo“.

On je to izjavio za nemački „Študgarder nahrihten“ i dodao da „Vlada Nemačke smatra da je pogrešno da EU i Nemačka odustanu od podrške Kosovu, uključujući i finansijsku pomoć“, prenela je RTK na srpskom jeziku.

Vučić kaže i da ga čudi da Mas nije govorio o ukidanju taksi.

Računam da Nemačka ne bi smela da podrži zabranu slobodnog protoka robe, usluga i ljudi, istakao je on.

„Svi imaju svoje interese, u ovom slučaju nemački interesi su očigledno važniji od interesa liberalnog tržišta, slobodnog protoka robe, usluga, ljudi i na to moramo da se naviknemo“, rekao je Vučić.

On je naglasio će narednih dana zajedno sa Vladom razmotriti tu i niz drugih poruka koje je Srbija dobila iz evropskih i svetskih zemalja, prenosi Tanjug.

„Razgovaraćemo o platformi Srbije za budućnost, jer ako se dogodi da Srbija ispuni sve obaveze iz Briselskog sporazum, a Priština nijednu, a onda oni budu ti koji uvode takse od 100 odsto, pa biraju ’privatne‘ Srbe umesto onih koji su dobili gotovo stopostotnu podršku srpskog naroda, onda se postavlja pitanje da li je odgovorna politika Srbije jedini mogući odgovor“, objasnio je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da želi da preispita i sebe i da čuje druge.

„Što se tiče tih ’fantastičnih‘ reformi na Kosovu, one su posebno ’vidljive‘ u Kačaniku, Štimlju…. i predlažem svima da odu tamo i da vide kako te reforme funkcionišu“, rekao je Vučić, aludirajući takođe na Masovu izjavu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala