Vučić: Neću najavljivati datum posete Kosmetu

© Tanjug / Dragan KujundžićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da neće unapred najavljivati datum posete KiM u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

On je dodao da se nada da će pojedini problemi oko KiM biti uskoro rešeni, ali i da ne bi stvarao probleme Srbima sa albanskim vlastima.

Vučić je na pitanje novinara kako je protekao sastanak sa predstavnicima Srba i kada će otići na KiM, izrazio nadu da će nešto od problema biti rešeno, kako bi se smanjile tenzije.

„Ne bih da napravim ljudima veće probleme sa albanskim vlastima, zato neću sada o vremenu i datumu posete KiM“, dodao je Vučić.

Hašim Tači - Sputnik Srbija
Ulazimo u opasnu oblast: Tači na skupu Veliko finale — Kosovo i Srbija

Kaže da je sa Srbima na KiM razgovarao o svim problemima i da su mu se prvi put žalili ljudi iz Štrpca i Gračanice da nema robe iz centralne Srbije, pošto su Albanci angažovali pograničnu policiju, sa ciljem da smanji srpsku robu na rafovima, čak i u opštini Leposavić.

Naveo je da će Srbija moliti zapadni svet da izvrši pritisak na svoje „čedo“ i svoje „miljenike“ na KiM.

„A mi ćemo se držati odgovorno i pronalazićemo načine i puteve za snabdevanje robom za naš narod“, dodao je Vučić.

Kaže da je na sastanku zamolio sve Srbe da ne učestvuju u kosovskoj vojsci i da razmisle zašto je formirana, koje su potrebe i namere onih koji su je formirali.

Dodao je da se na Srbe u Kosovskom Pomoravlju vrši veliki pritisak u tom smislu i izrazio nadu da će Srbi uspeti da se odupru.

„Ionako nas je nedovoljno i ne treba nam bilo kakav srpski sukob“, naglasio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala