Devojka sa slovom „U“: Totalni obrt u slučaju koji je zapanjio Hrvatsku

© AFP 2023 / STRINGERUstaške uniforme u Zadru
Ustaške uniforme u Zadru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zagrebački mediji pišu da je došlo do preokreta u slučaju koji je zapanjio Hrvatsku, kada je jedan učenik navodno žigosao drugaricu slovom „U“, simbolom ustaškog pokreta.
Možete da se hvalite da ste ustaše! Progovorila Albanka kojoj su žigosali slovo „U“

Jutarnji list piše da je devojka iz Zadra, s velikom verovatnoćom, sama dopustila ili tražila od druga da joj napravi slovo „U“. 

„Dečak nije mogao da joj napravi slovo ’U‘ u jednom potezu, a da se ona nije trznula… Pa tamo je bilo 20 učenika…“, rekla je poznanica te devojke.

Otac devojke rekao je da ne može da govori o tom slučaju.

„Ne mogu sada da razgovaram, jer sam sa svojim detetom došao u policiju. Napadnuta je opet, pretili su joj“, rekao je uzbuđenim glasom devojčicin otac Adem Šala, za kog „Jutarnji list“ piše da je po nacionalnosti Albanac.

U zadarskoj policiji su potvrdili da su dobili dojavu o pretnjama devojci. Na razgovoru u policiji bili su devojka i njeni roditelji, kao i druge osobe koje bi mogle da imaju saznanja o tom događaju, rekla je predstavnica zadarske policijske uprave Sonja Šimurina.

„Jutarnji list“ nezvanično saznaje i da policija istražuje i fejsbuk profil devojke, zbog njene fotografije na kojoj nosi majicu s ustaškim simbolima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala