Možete da se hvalite da ste ustaše! Progovorila Albanka kojoj su žigosali slovo „U“

Pratite nas
U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj srednjoj školi učenik prvog razreda juče je užarenim predmetom u obliku slova „U“ žigosao jednu devojku, prenosi portal „Indeks“.

Devojka ima dve opekotine na ruci, a mladić je opečen po vratu. Sve to se dogodilo tokom nastave.

„Sedela sam s kolegom u klupi, upaljačem je palio papiriće i kada se upaljač pregrejao, utisnuo mi ga je dva puta na kožu, a drugom kolegi na vrat. Onda je rekao: ’Evo, sada možete da se hvalite da ste ustaše!‘“, ispričala je povređena devojka za HRT.

Na pitanje da li je odmah prijavila incident, odgovorila je da nije i da ga je prijavila nakon dvadesetak minuta i to nastavnici fizičkog.

„Nakon jedno 20 minuta sam nastavnici rekla. Očekujem kako će za taj čin biti kažnjen“, ispričala je devojka.

Njen otac Adem Šala izjavio je da je razočaran upravom škole koja o tom događaju nije obavestila ni policiju ni hitnu pomoć. 

„Nisu zvali ni hitnu ni policiju. Hteli su da to sakriju. Najviše me je šokiralo da je neko, znajući da je ona Albanka, išao da joj žigoše slovo ’U‘“, istakao je potreseni otac.

Napomenuo je i kako to nije prvi slučaj nasilja u toj školi i da mu je ćerki nakon svega prećeno smrću i to preko mobilnog telefona.

Zadarska policija je za slučaj saznala od predstavnika medija, a ne iz škole, i trenutno sprovodi istragu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala