Nikšić je jedina opcija za preseljenje vojnog aerodroma

© AP Photo / Darko VojinovicVojska Crna Gora
Vojska Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikšić je trenutno jedina opcija za preseljenje vojnog aerodroma, u slučaju da postojeći u Golubovcima ne bude više definisan kao mjesto posebne namjene za potrebe Vojske Crne Gore, saopštio je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.
Vojska Crne Gore - Sputnik Srbija
Samo „bezuslovno lojalni“: Hoće li u vojsci Crne Gore biti mjesta za Srbe

Da bi se takva mogućnost realizovala, kako je kazao, neophodno je da Opština Nikšić prethodno na lokaciji Kapino Polje, gdje se nalazi aerodrom, realizuje neophodne infrastrukturne objekte koji se moraju definisati prije odluke o preseljenju.

Riječ je, kako je naveo, o izgradnji pristupnih puteva, izjednačavanju okolnih prostora sa aerodromom, s obzirom da ima i terenskih nedostaka, zaštiti prostora, kanalizaciji, trafostanici za kvalitetno napajanje strujom.

„To su neke predradnje koje je neophodno uraditi da bi mogli predložiti Vladi da donese konačnu odluku da li se vojni aerodrom iz Podgorice seli u Nikšić“, rekao je Bošković nakon razgovora sa čelnicima Opštine u Nikšiću.

Ministar je podsjetio da su krajem novembra bili u posjeti Nikšiću kada su počeli razgovori o sagledavanju mogućnosti preseljenja vojnog aerodroma Podgorica na Kapino Polje, jer postoje „intencije širenja civilnog aerodroma u Podgorici, koji je limitiran prisustvom vojnog aerodroma“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala