Amerika najavila mogućnost invazije na Venecuelu, evo šta kaže Rusija

© AP Photo / Rodrigo AbdDemonstranti na protestu protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura blokiraju auto-put u Karakasu
Demonstranti na protestu protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura blokiraju auto-put u Karakasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će moguće slanje američke vojske u Venecuelu smatrati aktom strane agresije, izjavio je član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Anton Morozov.

„U skladu sa međunarodnim pravom, ako se to dogodi, to će se smatrati aktom strane agresije, jer, kao što znate, postoje samo dva razloga za legitiman boravak stranih trupa na teritoriji suverene države“, rekao je Morozov za Sputnjik.

Poslanik je objasnio da je jedan od osnova za legitiman boravak vojnog kontingenta na teritoriji suverene države odluka Saveta bezbednosti UN, a drugi — poziv aktuelnog šefa države.

Donald Tramp sa suprugom Melanijom i sinom Baronom - Sputnik Srbija
Tramp: Vojna akcija Amerike u Venecueli jedna od opcija

„Koliko ja shvatam, malo je verovatno da će Maduro pozvati američke trupe na svoju teritoriju, a opozicioni lider nema ovlašćenja da donosi takve odluke. Zbog toga će, ako se to dogodi, to biti tragična odluka koja će dovesti do velikih žrtava među civilnim stanovništvom i opet će Amerika izgledati kao agitator i agresor“, zaključio je Morozov.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potvrdio je u intervjuu za televiziju Si-Bi-Es da kao jednu od opcija razmatra mogućnost slanja vojske u Venecuelu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala