Kosovska carina zaplenila srpski kamion s robom u vrednosti od 15.000 evra

© AP Photo / ZvekiGranica sa Kosovom koju čuva KFOR
Granica sa Kosovom koju čuva KFOR - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovska carina zaplenila je sinoć robu iz Srbije u vrednosti od 15.000 evra, kao i kamion kojim se roba prevozila, za „Kossev“ je potvrđeno u carini Kosova, uz napomenu da se radi o pokušaju šverca. Međutim, izvor blizak kosovskoj policiji navodi da su zapravo zaplenjena dva kamiona, kao i da je policija zadržala vozače.
Prelaz Jarinje - Sputnik Srbija
Objavljeno koliku štetu Srbija trpi zbog taksi Prištine

Kako je za „Kossev“ potvrdio portparol carine Kosova Adrijatik Staviljeci, za robu koja se nalazila u kamionu koji se u noćnim satima kretao na Severu Kosova nisu plaćene carinske dažbine i on nije prošao carinsku kontrolu.

„Ne postoji nikakva dokumentacija da je vozilo prešlo zvanični granični prelaz. Postoji osnovana sumnja da je roba u kamionu krijumčarena i da je vozilo ušlo ilegalno“, rekao je Staviljeci u izjavi za „Kossev“.

Uz robu i kamion, zaplenjen je i račun koji, kako je potvrdio, ukazuje na to „gde je roba kupljena i kome je namenjena“, ali je naveo da detaljnije informacije može da potvrdi tek posle zvaničnog izveštaja kosovske carine. Dodao je i da je otvorena istraga.

Prema nepotvrđenim informacijama koje „Kossev“ ima iz izvora bliskog kosovskoj policiji, u pitanju su dva vozila, kao i to da su vozači nakon zaustavljanja kamiona i zadržani. Međutim, to portparol kosovske policije Baki Keljani nije mogao da potvrdi, naglašavajući da je to pitanje „za tužioca“, kao što je „pitanje oduzimanja robe — pitanje za carinu“, dok Staviljeci takođe nije imao takve informacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala